انتخاب بهترین دسته بازی در کنار موس و کیبورد گیمینگ برای گیمرها اهمیت بسیاری دارد و یکی از لوازم جانبی حیاتی محسوب شده و انواع مختلفی دارد.
در این بخش می خواهیم شما را بیشتر با این گیم پدها آشنا کنیم و مطالب جذاب دنیای گیم پد در سال 2019 را با هم دنبال کنیم. با ما همراه باشید و از مطالعه این بخش لذت ببرید.
دسته بازی ایکس باکس وان (XBOX ONE CONTROLLER)
دسته بازی Xbox اصلی ترین دسته بازی برای کنسول بازی ویدیویی خانگی ایکس باکس مایکروسافت است و در کنفرانس توسعه دهندگان بازی در سال 2000 معرفی شد. دسته بازی نسل اول ایکس باکس (با نام مستعار “The Duke”) اولین دسته ایی بود که با سیستم های ایکس باکس برای همه کشورها بود. به جز ژاپن که یک نوع کوچکتر و با طراحی مجدد به نام “Controller S” همراه با کنسول در ژاپن عرضه شد. بعداً در کشورهای دیگر نیز منتشر شد و تا پایان سال 2003 جایگزین دسته های نسل اول در سراسر جهان شد. دسته اصلی بزرگتر و بعنوان یک لوازم جانبی اختیاری در دسترس بود.
مایکروسافت در آخرین نسخه دسته بازی ایکس باکس وان که از فناوری دسته های بازی بی سیم بوده و با بلوتوث کار میکنند رونمایی کرد.سرعت ، دقت و ظرافت بالای این دسته ها باعث شد طرفداران بازی های کامپیوتری بیشتر رو به این کنسول پیشرفته گیمینگ بیاورند.
یکی از ویژگی های این دسته ها این است که با باتری کار میکند. این مسئله باعث نارضایتی طرفداران بسیاری شد چرا که در حین بازی شارژ باتری آنها به اتمام می رسید.
استیم کنترلر (steam controller)
در بخش دوم قصد داریم محصول جدید شرکت والو (VALVE) را معرفی کنیم که آن را با نام استیم کنترلر راهی بازار کرد. شرکت والو چند سالی هست که در زمینه تولید لوازم جانبی کامپیوتر در حال انجام کار هست. این گیم پد ویژگی های جالبی دارد که بهترین ویژگی آن انجام کار موس و صفحه کلید برای کاربران هم هست.
یک سطح کنترل جدید دقیق را برای بازی های مورد علاقه خود تجربه کنید. Steam Controller به شما امکان می دهد تا کل مجموعه بازی های استیم را در تلویزیون خود بازی کنید حتی میتوانید بازی هایی را با آن انجام دهید که استیم آن ها را پشتیبانی نمیکند. استیم کنترلر در ظاهر از ویژگی های عادی یک دسته بازی برخوردار است با این تفاوت که طرز کار با آن متفاوت از بقیه دسته های بازی بوده و خود آموزش جدا در این زمینه را دارد. کسانیکه طرز کار این مدل را یاد گرفته اند براحتی عاشق این سبک شده اند.
دسته بازی استیم کنترلر از نظر ساخت و طراحی نیز با رقبای خود متفاوت بوده و از بدنه ای زیبا به رنگ مشکی نیز سود می برد. البته قابل ذکر است که در ساخت این دسته بازی از پلاستیک های با کیفیتی استفاده نشده است ولی کاربران زیادی نظرشان متفاوت بوده و معتقدند که این مساله تاثیری در کارایی این دسته بازی نداشته است. خوب است بدانید که والو استیم کنترلر شکل مرسوم در دیگر دستههای بازی را ندارد اما با یک دیسک لمسی با برجستگیهای یک پنل جهت نما همراه شده است.
دسته بازی ریزر وایلدکت (Razer Wildcat)
یک گیم پد کاربردی از یک سازنده فعال در دنیای گیمینگ
زمانی که صحبت از تجهیزات گیمینگ باکیفیت به میان میآید، نام شرکت ریزر هم در ذهن تداعی میشود. این سازنده مشهور آمریکایی از زمانی که دسته حرفهای ریزر اونزا (Razer Onza) را وارد بازار کرد توانست توجه تعداد زیادی از کاربران و گیمرها را به خود جلب کند زیرا اونزا ویژگیهای منحصر به فرد و حس استفاده بسیار خوبی را همراه داشت. استفاده از اونزا از طرف بعضی از تیمهای اجرا کننده بازیهای حرفهای ممنوع شد، زیرا این تیمها معتقد بودند که ویژگیهای این دسته بازی باعث تقلب کردن گیمر میشود. این گفته تا حدی درست بود و ریزر هم آن را در نظر گرفت؛ با این حال میتوان گفت که اونزا یکی از بهترین دسته های بازی محسوب میشود که تا به حال وارد بازار شده است.
دسته بازی ریزر وایلدکت را میتوان بهترین دسته بازی ریزر از نظر سرعت معرفی کرد. بنا بر گفته خود ریزر، کلیدهای این دسته بازی از واکنشپذیری و پاسخگویی بسیار بالایی در سریع ترین زمان ممکن برخوردار هستند. درواقع کلیدهای این دسته بازی نقشی به مانند دکمه موس مکانیکی بازی میکنند و عملکرد بسیار خوبی را به نمایش میگذارند.با این حال جالب است بدانید کار با این دسته بازی بسیار آسان بوده و برای گیمرهای عاشق بازیهای جنگی میتواند انتخاب بسیار مناسبی باشد.
وایلدکت همچنین کاربرد راحتی دارد، به این نحو که کاربر تنها باید آن را به رایانه خود متصل سازد و از آن استفاده نماید. علاوه بر این، گیم پد وایلدکت به یک جک 3.5 میلیمتری نیز مجهز شده است تا شما بتوانید از هدفون خود هم برای شنیدن صدای بازیها استفاده کنید. این پورت در زیر چهار دکمه عملیاتی جدید این دسته بازی قرار گرفته است.
یک تغییر طراحی جالب که ریزر در ساخت وایلدکت اعمال کرده، این است که در ساخت این محصول به جای پدال از دو ماشه اضافی استفاده کرده است. ریزر گفته است که به دلیل راحتتر بودن نحوه یادگیری و استفاده از ماشهها، از آنها به جای پدالها استفاده کرده است. این ماشه ها در مقایسه با پدالهای به کار رفته در سایر دسته های عرضه شده در بازار، بازخورد بهتری را نیز ارائه میکنند.
دسته بازی PS4 مدل دوال شوک 4 (Sony DualShock 4 Controller)
دستههای جدید سونی موسوم به دوال شوک 4 به خوبی از طریق بلوتوث به دستگاه وصل میشوند. در حالی که هیچ نیازی به دانگل مخصوص برای اتصال این دسته به رایانه وجود ندارد، اما با این حال میتوانید از دانگل بی سیم USB اختصاصی دوال شوک 4 و یا هر آداپتور بلوتوثی دیگری برای این کار استفاده کنید. البته برای استفاده بهینه از این دسته در رایانه، احتمالاً به برنامههای اضافی مانند DS4Windows نیاز خواهید داشت. با نصب این برنامه میتوانید عملکرد دکمهها را تغییر داده و به قابلیتهایی در زمینه شخصی سازی دسترسی داشته باشید.
یکی از مسئولان سایت پولیگان (Polygon) به نام دیو تاک (Dave Tach) گفته که دوال شوک 4 بهترین دستهای محسوب میشود که سونی تا به امروز ساخته است. وی همچنین گفته است که این گیم پد به ویژگیهای منحصر به فردی مجهز شده است تا بتواند راندمان بسیار خوبی را در اختیار کاربرش بگذارد.
علاوه بر این، دوال شوک 4 امکان خواندن کامنتها را نیز برای شما فراهم میسازد. این دسته علاوه بر یک پورت جک 3.5 میلیمتری هدفون، به یک پورت میکرو یو اس بی نیز مجهز شده است تا کاربر بتواند از این طریق بازیهای کامپیوتری مورد علاقه خود را نیز اجرا کند. گیم پد جدید سونی به چند اسپیکر داخلی هم مجهز است؛ البته این اسپیکرها کارایی چندان بالایی ندارند.
اگر به دنبال یک گیم پد با قابلیت پشتیبانی کامل سیستم عامل ویندوز 10 و کاربرد بسیار آسان هستید، دوال شوک 4 سونی انتخاب بسیار خوبی برای شما محسوب میشود. برخی از کاربران در هنگام استفاده از این دسته برای اجرای بازیهای خود بر روی رایانه با محدودیتهایی مواجه شدهاند. اگر که شما هم چنین مشکلاتی را تجربه کردهاید میتوانید برای رفع آنها برنامه InputMapper را که قبلا با نام DS4Tool شناخته میشد، دانلود و نصب کنید.